Τηγανητές Πιπεριές με Μυζήθρα

Οι Τηγανητές Πιπεριές με Μυζήθρα, Σκόρδο και Καπνιστή Πάπρικα είναι ένας εξαιρετικός μεζές, που φέρνει έντονα αρώματα και γεύσεις στο τραπέζι. Η συνταγή αυτή συνδυάζει την πλούσια, κρεμώδη υφή της…

Περιγραφή


Οι Τηγανητές Πιπεριές με Μυζήθρα, Σκόρδο και Καπνιστή Πάπρικα είναι ένας εξαιρετικός μεζές, που φέρνει έντονα αρώματα και γεύσεις στο τραπέζι. Η συνταγή αυτή συνδυάζει την πλούσια, κρεμώδη υφή της μυζήθρας με τη χαρακτηριστική γεύση της καπνιστής πάπρικας και την αψάδα του σκόρδου, ενώ οι πιπεριές προσφέρουν μια υπέροχη, ελαφρώς καυτερή νότα.

Υλικά

  • 1 κιλό πιπεριές μπαχόβου
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μυζήθρα
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση

  1. Τηγάνισμα Πιπεριών: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις πιπεριές μπαχόβου μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν τραγανή υφή. Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Προετοιμασία Μυζήθρας: Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις σκελίδες σκόρδου. Τσιγαρίζουμε ελαφρώς το σκόρδο μέχρι να αρωματίσει το λάδι και προσθέτουμε τη μυζήθρα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει και να πάρει μια κρεμώδη υφή.
  3. Τελικό Ανακάτεμα: Προσθέτουμε τις πιπεριές και ρίχνουμε από πάνω την καπνιστή πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά, ώστε όλες οι γεύσεις να ενσωματωθούν.

Αυτός ο νόστιμος μεζές είναι ιδανικός για να συνοδεύσει ένα ποτήρι τσίπουρο ή κρασί, και αποτελεί μια ξεχωριστή επιλογή της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.

Τοποθεσία στον χάρτη

Ετικέτες:
Visit Pella Map Pella Edessa
Today Weather Icon 17 °C
Monday Weather Icon 13°C - 15°C
Tuesday Weather Icon 12°C - 17°C