Τιψιΐκα
Τα Τιψιΐκα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο με ψητά λαχανικά, που αποπνέει αρώματα της υπαίθρου και συνδυάζει τη γλυκύτητα των ντοματών και των πιπεριών με την πλούσια γεύση του ελαιόλαδου και του σκόρδου. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική ως συνοδευτικό ή ακόμα και ως ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
- 5 πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
- 3 μελιτζάνες, κομμένες σε ροδέλες
- 1/2 κιλό πιπεριές μπαχόβου
- 3 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
- 1/2 κούπα νερό
- Αλάτι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ. πάπρικα
Εκτέλεση
- Προετοιμασία και Ψήσιμο Λαχανικών: Τοποθετήστε τις ροδέλες των πατατών, των μελιτζανών, των πιπεριών και των ντοματών σε ένα ταψί. Προσθέστε το νερό και λίγο αλάτι, και ψήστε στους 180°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Αρωματισμένο Λάδι: Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέστε την πάπρικα και ανακατέψτε καλά για να απελευθερωθούν τα αρώματα.
- Σερβίρισμα: Περιχύστε το αρωματισμένο ελαιόλαδο πάνω από τα ψητά λαχανικά στο ταψί και πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Απολαύστε αυτό το πιάτο ζεστό, συνοδευόμενο από ψωμί ή τυρί φέτα, για μια πλήρη εμπειρία παραδοσιακής γεύσης!
Τοποθεσία στον χάρτη




Today
27 °C
